a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0369

Datum:

23-08-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de aan klager gezonden, geadresseerde brief van 11 juni 2007van Koninklijke KPN N.V., waarvan de aanhef luidt: “Er liggen gratis belminuten voor u klaar … bij kpn”.

De klacht

Klager heeft twee mobiele telefoons voor het bellen waarmee gebruik wordt gemaakt van het KPN netwerk en vermoedde dat dit de reden was voor het onderhavige aanbod. Het volgen van de instructies in de brief maakte het echter niet mogelijk zich aan te melden teneinde van de belminuten gebruik te kunnen maken. Gelet hierop acht klager de uiting in strijd met de artikelen 5, 7 en 10 van de Nederlandse Reclame Code.

Het verweer

De brief die aan abonnees met een vaste telefoonaansluiting wordt gestuurd, is door en fout ook aan klager gestuurd. Interne bedrijfsprocessen en het korte tijdsbestek gelegen tussen klagers opzegging van het abonnement bij adverteerder en het moment van verzending van de brief waren er de oorzaak van dat klager deze brief abusievelijk naar klager is gestuurd.

De repliek

Klager handhaaft het bezwaar en licht dit nader toe. Klager merkt daarbij op dat met “Telefoon Thuis” niet voor iedereen duidelijk is dat daarmee gedoeld wordt op een vaste telefoonaansluiting thuis.

Het oordeel van de Commissie

De mededeling in de brief dat er “voor uw Telefoon Thuis” belminuten liggen te wachten, duidt erop dat het aanbod bestemd is voor diegenen die een vaste telefoonaansluiting hebben. Dat degenen die uitsluitend mobiel bellen daarmee ook thuis telefoneren, doet daaraan niet af.
Het feit dat klager deze niet meer voor klager bestemde brief toch heeft ontvangen omdat klager, naar adverteerder onweersproken heeft gesteld, het abonnement betrekkelijk kort voor verzending van de brief heeft opgezegd, leidt niet tot het oordeel dat de uiting in strijd is met de door klager genoemde artikelen van de NRC.

De beslissing


De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken