a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

(Tele) communicatie technologie

Dossiernr:

2012/00410

Datum:

30-05-2012

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

(Tele) communicatie technologie

Motivatie:

Misl. Prijs(vermelding)

Medium:

Digitale marketing communicatie

De bestreden reclame-uiting

 

Het betreft een banner voor Goeie Deals XL van KPN.

 

De klacht

 

In de banner maakt KPN reclame voor een dienst die nu € 28,75 in plaats van € 57,50 per maand kost en waar je een gratis HTC One X smartphone bij krijgt. Door te klikken op de banner kom je terecht op de website van KPN, waar blijkt dat de aanbieding een tijdelijk actietarief betreft voor de eerste 9 maanden. In de banner wordt de indruk gewekt dat het tarief van € 28,75 een vast tarief is.

 

Het verweer

 

Tijdens Goeie Deals XL van KPN wordt 50% korting op alle Bel-SMS-Web-abonnementen gegeven. De korting geldt 3 maanden bij een 1-jarig abonnement en 9 maanden bij een 2-jarig abonnement. Dit blijkt duidelijk uit de banner, die uit verschillende na elkaar getoonde beelden bestaat. Adverteerder heeft een print van het niet bij de klacht gevoegde gedeelte van de banner overgelegd.

In een van de eerste beelden van de banner staat: “Van 57,50 voor 28,75/mnd. 50% korting. 9 maanden op een 2-jarig Bel-SMS-Web abonnement”. In het daarop volgende beeld wordt getoond: “Bijvoorbeeld i.c.m. een gratis HTC one X”.

Door op de knop “Info en bestel” in de banner te drukken komt men terecht op de aanbiedingspagina, waar de actievoorwaarden en overige abonnementsinformatie aan de consument ter beschikking worden gesteld.

 

Het oordeel van de voorzitter

De voorzitter is van oordeel dat de Reclame Code Commissie de klacht zal afwijzen, en overweegt daartoe het volgende.

 

De voorzitter acht voldoende aannemelijk gemaakt dat de bestreden uiting niet alleen bestaat uit het door klager overgelegde gedeelte van de banner, maar uit verschillende opeenvolgende beelden. Bij de beoordeling van de klacht wordt de banner in zijn geheel tot uitgangspunt genomen. Naar het oordeel van de voorzitter wordt hierin voldoende duidelijk gemaakt dat bij de Goeie Deals XL actie sprake is van een tijdelijke korting van 50% op de reguliere prijs van € 57,50, welke korting geldt voor 9 maanden bij een 2-jarig Bel-SMS-Web abonnement. De klacht treft daarom geen doel.

 

Gelet op het vorenstaande wordt als volgt beslist.

 

De beslissing van de voorzitter
 

 

De voorzitter wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken