a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2017/00335

Datum:

10-08-2017

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

Uitzenden/ICT

Motivatie:

Misleiding Ontbrekende informatie

Medium:

Digitale marketing communicatie

De bestreden uiting

Het betreft de website www.ziggo.nl/vodafone/gratis-extras/check waar men aan de hand van een checklist kan zien of men in aanmerking komt voor ‘gratis extra’s’. De uiting zoals klager die zag na het invullen van diverse gegevens, is in kopie aan deze uitspraak gehecht.

 

De klacht

Deze wordt als volgt weergegeven. Volgens de website voldoet klager aan de voorwaarden voor gratis extra’s, waaronder de voorwaarde van digitale televisie. Klager heeft Kabel TV met een beperkt aanbod van digitale zenders, waarmee hij naar FOX op kanaal 11 kan kijken, zoals in de checklist wordt genoemd. Klager wordt ten onrechte buitengesloten van de gratis extra’s omdat hij niet aan de voorwaarde van digitale televisie zou voldoen.

 

Het verweer

Dit wordt als volgt samengevat. Klager heeft geen DTV abonnement en geen actieve Smartcard. Hij heeft daarom geen recht op de gratis extra’s.

 

De verdere reacties

Partijen blijven van mening verschillen over de vraag of klager aan de voorwaarde van digitale televisie voldoet en of hij daardoor in aanmerking komt voor gratis extra’s.

 

Het oordeel van de voorzitter

Het geschil van partijen betreft de vraag of klager voldoet aan alle voorwaarden voor gratis extra’s. Klager stelt dat dit het geval is blijkens het antwoord dat hij kreeg na het invullen van de checklist. Klager voldoet volgens zijn stellingen op basis van zijn bestaande contract aan de eisen voor deze extra’s. Ziggo betwist dat aan deze eisen is voldaan. Daarmee betreft het geschil tussen partijen in feite de vraag of klager contractueel recht heeft op gratis extra’s. Over een dergelijke inhoudelijke contractuele kwestie is de voorzitter niet bevoegd te oordelen. Om die reden wordt de klacht afgewezen.

 

De beslissing van de voorzitter
  

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken