a a a
 

Opmerkelijke cases

Geen koopje bij Koopjedeal
Opmerkelijke cases

Is het misleidend als je denkt iets met hogere korting te kopen dan eigenlijk het geval is? Klager en de Reclame Code Commissie vonden van wel. Het ging hier om een reclame op de website van Koopjedeal. Een polo werd aangeboden voor € 19,99 met daarnaast een adviesprijs van € 79,99. Die adviesprijs was onjuist. In een andere uiting van Koopjedeal stond bij dezelfde polo een adviesprijs van € 49,99.

Door een onjuiste, hoge adviesprijs te hanteren, lijkt het aanbod beter en de korting hoger dan het in werkelijkheid is. In dit geval denkt de consument een polo met meer korting te kopen dan eigenlijk het geval is. En dit mag niet.

Koopjedeal is in het verleden al verschillende keren aanbevolen om niet meer met misleidende adviesprijzen reclame te maken. Nu is gebleken dat Koopjedeal doorgaat met op deze manier reclame maken, heeft de Reclame Code Commissie besloten de uitspraak samen met een alert te verspreiden. Dit betekent dat de uitspraak onder de aandacht is gebracht van een breed publiek door middel van een persbericht. Dit heeft voor consumenten een waarschuwend effect.

Lees hier de gehele uitspraak.

Nederlandse Reclame Code

Hier vindt u de regels van de Nederlandse Reclame Code en de werkwijze van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep.

Nederlandse Reclame Code
Bekijk de NRC